2024. március 4. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Sokat tettünk az egy pontért

02.26

Sokat tettünk az egy pontért

A Merkantil Bank Liga NB II. legutóbbi játéknapján azt a Siófokot láttuk vendégül, mely hét fordulóval ezelőtt, 2019. november 10-én az MTK Budapest otthonában szenvedett utoljára vereséget. A Balaton-parti legénység az elmúlt években jobbára a tabella alsó felében végzett, az idén viszont a harmadik helyről várhatta az összecsapásunkat.

Gál István tanítványa ráadásul idén mindkét idegenbeli mérkőzésüket (Gyirmót, Győr) megnyerték, így önbizalommal telve várhatták a kezdést. Csábi József két helyen változtatott a Gyirmót elleni győztes csapatunkon. A kapuban a fiatalszabálynak korban megfelelő Csáki Kálmán kezdett, még a sérült Horgosi Donát helyét Kovács Olivér foglalta el a védelem tengelyében. A 2. percben Albert szabadrúgását Novák tisztán fejeli el a 16-oson belül, azonban Vólent nem tud játékba avatkozni. A 7. percben egy szöglet után Réti ollózása megy a kapu mellé, majd egy perccel később Remili lövése sem okoz gondot Csákinak. A 13. percben Csirmaz sarokkal passzol Tisza elé, csapatkapitányunk, azonban 15 méterről fölé durrant. A 32. percben Albert oldalszabadrúgása után kipattan a labda Hutvágner kapusról, de a védők tisztáznak. Egy perccel később a megsérült Jagodics helyére Izing Martin áll. A 44. percben még Remili lő 14 méterről kapura, azonban védőink belevetődnek, majd kivágják a labdát.

A szünetben is cserélt a Siófok György helyett Jánvári folytatja. A 48. percben aztán némileg váratlanul megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Remili a felezővonal közeléből ívelte fel a labdát a 16-osunkon belülre, ahol Réti Tisza szorításában kapura fejelt, s a labda Csáki kezei mellett a bal alsó sarokban kötött ki. Az 51. percben már az utolsó cserelehetőségét is kihasználták a vendégek a megsérült Elek helyére Horváth Péter állt be. A 63. percben aztán emberhátrányba is kerültünk, miután Nagy Róbert játékvezető Rokszin Ádámnak már másodjára mutatta fel a találkozó folyamán a sárga lapot. Játékosunk egy ütemmel később érkezett egy kipattanóra, így a vendégek 16-osán belül nem a labdát, hanem a „babát” találta el. Innentől felpaprikázódtak az indulatok, hiszen 63 perc alatt egyetlen sárga lapot sem kaptak a vendégek, pedig lett volna lehetősége a játékvezetőnek gátat szabni a faultoknak. A 65. percben a már lecserélt Vólent Roland és a tartalékkapus Molnár-Farkas Tamás is sárga lapot kapott. Akárcsak szinte valamennyien a Stadionban, ők is az elmaradt büntetőt kérték számon a játékvezetőtől, miután Novák Csanádot lerántotta a siófoki védő. A 73. percben Novák fejesét hárítja a kapus. A 77. percben Kovács Olivér veszíti el a labdát, mely Rétihez került, aki indítja a felfutó Remilit. A siófoki játékos lövése azonban jócskán célt téveszt. A 80. percben Novák veszi át a labdát egy felívelés után, azonban ő sem találja el a kaput. A 86. percben még Tóth Benjámin is feliratkozik a kapura lövők képzeletbeli listájára. A 90. percben Albert beadását Hutvágner kapus könnyedén leszedi a levegőből, azonban ebben segítségére volt Lorentz, aki az érkező Novákot a földre vitte. Ezúttal már nem maradt el a 11-es, melyet a sértett a felső sarokba bombázott. Ezzel a góllal egyenlítettünk, s pontot szereztünk a jó erőkből álló Siófok ellen.

Különösen az utolsó negyedórában nagyot mentünk azért, hogy a tavaszi veretlenségünket megőrizzük. Nem lehetett látni, hogy a Siófok emberelőnyben lenne, s ez a harci szellem meghozta a gyümölcsét.

Folytatás vasárnap Szegeden.

Élő közvetítés