2020. március 28. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Rendelkezünk jövőképpel

09

Rendelkezünk jövőképpel

A szezon végéhez közeledve úgy gondoltam, hogy talán mindenki szívesen olvasna egy „ évértékelőt” a Szolnoki MÁV FC ügyvezetőjével, ami inkább kötetlen beszélgetéssé alakult, mint sem száraz és unalmas adatvadászatként. Remélem minden szolnoki szurkoló és csapat szimpatizáns örömmel olvassa majd a sorokat és kettőzött erővel és megerősített hangszálakkal érkezik a következő szezonra!

– Kedves Földi Sándor Úr! Köszönöm, hogy bokros teendői között időt tudott szakítani az interjúra.

– Ádám, rendesen beszélgessünk!

Túl formális voltam? Ne haragudj, kérlek.

– Semmi probléma, de tudod én az utánpótlás játékosokkal is tegeződök, ennek pedig leginkább azaz oka, hogy a sportban elfogadott a tegeződés. Szerintem sokkal könnyebben megnyílnak a labdarúgók, az edzők tegező viszonyban, mint magázóban és nekünk fontos, hogy az utánpótlásban végzett munka minél magasabb minőségű legyen.

Az első kérdésem azért a felnőtt csapathoz húz vissza. Hogyan értékeled az idei szezont?

– Jóllehet még van hátra két forduló, de elmondható, hogy az utóbbi évekhez képest eljutottunk oda, hogy a kitűzött célunkat nem hogy elértük, de túl is teljesítettük. Hozzáteszem, hogy azóta behúzva felejtettük a kéziféket. Nem titok, nekünk a szezonban a biztos bennmaradás volt a célunk.  Volt egy nagyon fontos elhatározásunk Nyerges doktorral. Egy igazi küzdős és bocsánat a fogalmazásért, de harapós csapatot szerettünk volna összehozni. Olyan játékosokat szerettünk volna itt látni, akik égnek a vágytól, hogy bizonyíthassanak, de nem csak nekünk és a közönségnek, hanem saját maguknak is! Az átlagéletkor a csapatunkban 23 év. Ez elég fiatal, de az idén a fiatalítás is elvárásunk volt. Azonban a csapat jó szereplése mellett, mindenképpen szót érdemel az edzőpárosunk is. Az Antal-Balogh duó első felnőtt éve volt vezetőedzőként és nagyon büszkék vagyunk rájuk.

Ok, ez mind remek, de ha már ilyen jó kis csapatot sikerült összehozni és összegyúrni, mennyire fog sikerülni megtartani őket?

– Na, ez már nehéz kérdés. Nem mentegetőzök, de tudni kell, hogy a költségvetésünk az NB II alsó harmadába helyezhető. Mi nem tudunk versenyezni például egy Kisvárda vagy egy Nyíregyháza ajánlatával. Ettől függetlenül nyugodt szívvel mondhatom, hogy a következő szezonra a mostani csapat gerince megmarad.

Ez nagyon bizalomkeltő.

Az, bár mindig az a biztos, ami már megtörtént.

Az utánpótlás jó úton halad továbbra is?

– Úgy gondolom igen, bár azért itt is vannak nehézségek folyamatosan. Például minden évben 8-10 gyermeket elszippantanak a labdarúgó akadémiák. Ez persze elismerés az itteni munkának, de meg is nehezíti egy csapat újraépítését az adott korosztályos gárdánál. Számos szülő még mindig egy nagyobb múltú egyesület akadémiája felé nyit inkább, mintsem megvárja, hogy itt szorgalmasan dolgozva a labdarúgónk esetleg eljutna a felnőtt csapatig és innen építene karriert. Persze nehéz nemet mondani, ha egy Kispest vagy Fradi esetleg Puskás Akadémia a kérő. Nyílván a lehetőségek is mások, de a szülői rálátás és ráhatás gyermek és tinédzser korban nagyon fontos. Nem szeretnék nevekkel dobálózni, de Horgosi Donát például 17 éves kora ellenére a tavasszal alapembere volt a védelemnek és lám, még az U17-es válogatottba is behívták. Vannak azért az utánpótlás játékosaink szeme előtt ilyen kézzel fogható, követendő példák.

– Az utánpótlásnál van még nagy célkitűzés?

– Abszolút. Okos, értelmes, sportot szerető gyermekeket kívánunk nevelni, akikből ha némelyikük labdarúgó lesz, csak örülünk. Fontosnak gondolom megemlíteni, hogy a következő szezonban újabb négy saját nevelésű játékosunkkal bővül a felnőtt keret, tehát megint csak bizonyságot nyer az állítás, hogy innen is elérhető a felnőtt bajnokság, persze kitartással és óriási munkával!

Összegezve jó úton halad az egyesületünk, de mindig vannak megoldandó feladatok, de úgy érzem szavaidból biztos a jövőkép, ugye?

-Így van, bár mi mindig csak kis lépésekben gondolkodunk, de nem tántorodunk el soha a kitűzött céljainktól! Hozzáteszem, ezt a szemléletet szeretnénk átadni a nálunk pallérozódó gyerekeknek!

Akkor eredményes nyári felkészülést, igazolásokat és még több szurkolót kívánok! Hajrá Szolnok!

-Köszönöm szépen, igyekezni fogunk! Hajrá MÁV!

Mester Ádám
sajtómunkatárs

Élő közvetítés