2020. január 29. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Rászolgáltunk volna az egy pontra

08.30

Rászolgáltunk volna az egy pontra

A Merkantil Bank Liga NB II. hatodik fordulójában a jó formában lévő BFC Siófok otthonában léptünk pályára. Az utolsó három szezonban az utolsó fordulókban dőlt el, hogy megőrzi másodosztályú tagságát a Balaton-parti csapat, idén azonban remekül elkapták a rajtot.

A Gyirmót elleni kezdőcsapathoz képest három helyen változtatott Csábi József vezetőedző. A kiállított Papp Szilárd helyett Szabó Richárd kezdett, a lebetegedett Rokszin Ádám helyett Annus Árpád, még Földi Marcell helyett Simon Attila volt a pályán, amikor is Szilasi játékvezető sípszavára elkezdődött a találkozó. Az első kapura lövés Tisza Kálmán nevéhez fűződött a találkozón a 12. percben. A 16. percben Annus Árpád tornáztatta meg a nyáron az olasz Samporiából hazatérő Hutvágner Gergelyt. A 18. percben Laczkó Milán szerzett labdát, majd cselezte be magát a 16-oson belülre, de lövése után nem kellett játékba avatkoznia a hazaiak hálóőrének. A 28. percben Bencze lövősét ütötte szögletre Molnár-Farkas Tamás, még a játékrész utolsó lehetőségét Csirmaz István lövése jelentette egy mintaszer akció befejezéseképp.

A térfélcserét követően aztán jött a feketeleves. A 47. percben egy bedobás után a 16-osunkon belül pattogott ide-oda a labda, melyet végül Horváth Péter 6 méterről lőtt a hálóba. A középkezdés után Laczkó akár egyenlíthetett is volna, ám lövése elkerülte a kaput. A 48. percben Zamostny távoli lövését Molnár-Farkas tolta szögletre. A sarokrúgást követően előbb Izing próbálta kapuba kotorni a játékszert, ám kapusunk lábbal hárított. A kipattanóra Horváth eszmélt leghamarabb és két lépésről a léc alá bombázott. Ezt követően is jobbára a siófoki kapu előtt adódtak említésre méltó helyzetek, érett a szépítő találatunk. Sajnos azonban arra a 94. percig kellett várnunk. Tóth Benjámin beadását a három méterről az egyedül hagyott Annus Árpád fejelte a hálóba. Mivel már a középkezdésre sem maradt idő, így pont nélkül távoztunk Siófokról.

– Nagyon jó mérkőzést játszottunk, a jó formában lévő Siófok ellen. Sajnos megint csak ismételni tudom magam, mint az elmúlt mérkőzések után. Sokat gyakoroljuk, illetve beszélünk róla, de most is egy bedobás és szöglet után két perc alatt hátrányba kerültünk. Mind előtte, mind utána szervezett csapatjátékot mutattunk, éppen ezért azt gondolom, hogy rászolgáltunk volna az egy pontra. Az utolsó pillanatig küzdöttünk a gólért, ami végül is „megjött”. Egy olyan teljesítményt nyújtottunk, melyre lehet építeni a jövőt illetően. Sitku Laci személyében ismét egy sajátnevelésű labdarúgónk mutatkozott be a másodosztályban. – nyilatkozta Csábi József vezetőedző.

Vasárnap a mumusnak számító Szeged-Csanád Grosics Akadémia látogat a Tiszaligetbe

Élő közvetítés