2023. február 2. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Papírforma ide vagy oda, nem lesz könnyű

02.21.

Papírforma ide vagy oda, nem lesz könnyű

A Merkantil Bank Liga NB II. 25. fordulójában a tabella utolsó helyén álló DEAC vendégeként lép pályára együttesünk. A papírforma alapján mi vagyunk az esélyesek, de tudjuk a kötelező a legnehezebb…

A mai vendéglátóink ritkán szerepelnek a másodosztályban, ezen szezon előtt utoljára az 1988-1989-es NB II. Keleti csoportjában, még Debreceni Universitas néven játszottak ott. Jelen állás szerint jövőre is a harmadosztályban indulhatnak, hiszen kisebb fajta csodára lenne szükség ahhoz, hogy kiharcolják a bennmaradást, hiszen tizennégy fordulóval a bajnokság vége előtt tizennégy pont a hátrányuk a még bennmaradótól. Huszonnégy mérkőzésükből mindössze négyszer győztek és húsz alkalommal vereséget szenvedtek. Tizenkét forduló után menesztették egykori játékosunkat és edzőnket Balogh Pált valamint segítőjét Antal Gábort, de az egykori Loki-ikon Sándor Tamás irányításával sem tudnak jobb eredménysort bemutatni. Ami figyelemre méltó lehet, hogy mind a tizenkét pontját hazai pályán szerezte a DEAC. Sorrendben a Nyíregyháza, az ETO FC Győr, a Szentlőrinc és a Soroksár távozott vesztesen tőlük.

A télen nagy volt a fluktuáció a keretben, tíz játékos távozott és kilenc érkezett. Az idei három bajnokijukat egyaránt elveszítették, melyeken két gólt szereztek és kilencet kaptak. A játékoskeretet tekintve ennek ellenére nem alkotják rossz labdarúgók a csapatot, azonban az egyéni hibákért nagy árat fizettek az eddigi mérkőzéseken.

Ami csapatunkat illeti, talán nem túlzás azt állítani – ahogyan azt a DEAC honlapján olvashattuk – parádés formában utazhatunk a mérkőzésre. Legutóbb október 25-én, tizenegy mérkőzéssel ezelőtt szenvedtünk vereséget, ennél jobb szériát jelen pillanatban senki nem tudhat magáénak. A bajnokságot egészét tekintve sem kis bravúr ez, hiszen a DVSC tizenhét mérkőzés után szenvedett vereséget, éppen ellenünk a Tiszaligetben, még a Pécs tizenegy találkozó után talált legyőzőre.

Eltiltás miatt sem fog senki hiányozni a mai összecsapásról, azaz Kovács Olivér, csapatunk kapitánya elfoglalhatja helyét a védelem tengelyében, akárcsak Csábi József vezetőedző a kispadon. Amennyiben ma is a megszokott, koncentrált játékot nyújtjuk, mint ami eddig jellemző volt ránk, úgy nem érhet meglepetés bennünket.

Ez lesz a két csapat tizennegyedik másodosztályú bajnoki mérkőzése. Az eddigi találkozók mérlege hat szolnoki siker, négy döntetlen és három DEAC győzelem. 2019. április 21-én NB III.-as bajnokin találkozott a két együttes utoljára Debreceneben, akkor 4-3-ra sikerült legyőznünk őket, s ezzel a tabella első helyére álltunk, majd a szezon végén visszajutottunk az NB II.-be. Azzal az eredménnyel most is kiegyeznénk.

A mérkőzés 14.00 órakor kezdődik, a játékvezető Nagy Róbert lesz.

Élő közvetítés