2021. május 8. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Ötgólos mérkőzésen nagyszerű győzelem

04.29.

Ötgólos mérkőzésen nagyszerű győzelem

Szerdán Győrben, az ETO Parkban lépett pályára csapatunk a Merkantil Bank Liga NB II. 35. fordulójának keretében, melyen találkozón értékes győzelmet arattunk.

Jól kezdtük a mérkőzést, hiszen három perc alatt három szögletet is elvégezhettünk. A hazaiak nem igazán találtak „fogást” rajtunk. Tetszetős támadásokat vezettünk, ám az utolsó passzokba hiba csúszott, így a gól váratott magára egészen a 23. percig. Ekkor Kónya végzett el szögletet, mely nagyszerűen szállt befelé, a röviden érkezett az őrzőjétől leszakadó Kovács Olivér és a hosszú sarokba csúsztatott. Hat perccel később pedig megdupláztuk előnyünket. Ezúttal Rokszin adta be a szögletet, melyet Tisza elől röviden fejel ki a hazai játékos, a 11-es pont magasságában Lipták és Novák fejpárbaját támadón nyeri és másodjára jó értékkel fejeli középre a labdát. Az ötös vonalán egyedül hagyott Tisza Kálmán átveszi a játékszert, majd higgadtan a kapuba lövi azt. A 30. percben Priskin tör be a tizenhatoson belülre, Kónya szabadít fel, de nem túl messzire, végül Vukasovic jó 25 méterről lő, Csáki azonban hárít. A 44. percben ismét Priskin kerül közel a kapunkhoz, azonban a Kovács szorításából leadott lövése elkerüli a kapunkat.

A kétgólos hátrány miatt két cserével is igyekezett változtatni csapatán a hazaiak vezetőedzője Dobos Barna, azonban ez szerkezetváltással nem párosult. Sajnos a kritikus első negyedórát nem tudtuk kihúzni, ugyanis az 56. percben Lipták Zoltán fejelt a kapunkba egy oldalszabadrúgást követően. Két perccel később ismét a hálónkba kötött ki a labda, de a játékvezető nem adta meg a gólt, ugyanis azt lesállás előzte meg. Az 59. percben Rokszin előtt adódott arra lehetőség, hogy ismét kétgólos legyen az előnyünk, azonban lövésébe belevetődött a győri védő, így maradt a 2-1 ide, egészen a 81. percig. Szintén hazai oldalszabadrúgást követően született a gól. A középre lőtt labdát nem sikerült kicsúsztatnunk, a hosszú ötös sarkánál Farkas átveszi, majd lövésre szánja el magát. A labda, ha nem ér bele senki elkerülte volna a kaput, azonban Fejes berobban és Kónyát megelőzve a hálóba perdít. Nem estünk kétsége attól, hogy kiegyenlített a Győr, sőt. Egy perccel később akár újra nálunk lehetett volna az előny, de Novák passza kissé Bárdos mögé jött, így a csereként beállt játékosunk előtt menteni tudtak. Fél perccel később Irmes ugrik ki egy jó ütemű indítással, átemeli a labdát a kifutó kapus felett, de a gólvonalnál Lipták utoléri a labdát és megmenti csapatát a góltól. Novák azonban űzte-hajtotta a győri hátvédet, meg is szerezte a labdát, sőt a segíteni igyekvő Bagin is túljutva a 16-oson belül már épp lőni készült, amikor Lipták szabálytalanul szerelte. Az eset közelében álló Nazsa Tamás nem sokat hezitált, egyből a sípjába fújt és megítélte a 11-est. A büntetőt a sértett értékesítette, megszerezve ezzel csapatunk harmadik gólját. A 92. percben Csáki kap sárga lapot időhúzásért, majd a 94. percben hazai szöglet után ölében landol a labda és mivel letelt a jelzett hosszabbítás így a játékvezető hármas sípszóval jelezte a találkozó végét. Akárcsak az ősszel, ezúttal is Novák Csanád szerezte a győztes találatot.

Ezzel a három ponttal, valamint a forduló többi eredményének számunkra kedvező alakulásával a 7. helyre jöttünk fel a tabellán. Vasárnap a kiesés ellen harcoló Kazincbarcikát fogadjuk a Tiszaligetben.

Élő közvetítés