2021. július 24. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Mindkét csapat 11-esből volt eredményes

07.18.

Mindkét csapat 11-esből volt eredményes

Szombat délután játszotta csapatunk negyedik felkészülési mérkőzését. Ellenfelünk a szlovák másodosztály tavalyi 5. helyezettje, az FC Kosice volt. Északi szomszédunknál jövő hét végén már indul a bajnokság, így ezt a találkozót főpróbának szánták. 2020 januárjában Kassán 3-0-ra, 2020 nyarán a Tiszaligetben 2-1-re kaptunk ki edzőpartnerünktől.

Négy játékosunk – Földi Marcell, Kovács Olivér, Kónya Márk, Kurdics Levente – sérülés miatt a lelátóról nézte a mérkőzést, és láthatták ahogy a mérkőzés elején kissé nehezen vettük fel a szlovákok stílusát. Az első félidőben a vendégek szereztek vezetést büntetőből. A második játékrészben nekünk is sikerült 11-esből gólt szerezni, és mivel többször már nem rezdült meg a háló, így 1-1-es döntetlennel zárult az összecsapás.

– Nagyon örültem neki, hogy ismét tudtunk egy nemzetközi mérkőzést játszani, más futballkultúrából érkező csapattal tudtunk találkozni. Volt a mérkőzésnek olyan szakasza, amikor nehezen tudtuk felvenni a stílust (másképp ütköznek, másképp használják a testüket), de a második félidőben már abszolút sikerült alkalmazkodnunk. Úgy érzem, egy jó ritmusú, jó mérkőzést játszottunk, kevesebb futballal nagyobb mentális mozgósításokkal. Sérültjeink ugyan hiányoztak, de azok, akik a pályán voltak biztató jeleket mutattak. Kezd jó állapotba kerülni a csapat, amit bizonyít, hogy a 85. percben is tudtunk nyomást gyakorolni ellenfelünkre. Nyilván látom, hogy vannak még olyan dolgok, amik még kérdőjeleket vetnek fel bennem, éppen ezért dolgozunk tovább. – nyilatkozta Csábi József.

Szolnoki MÁV FC – FC Kosice 1-1 (0-1)

Szolnok: Kovács P. (Csáki, 46.) – Molnár R. (Irmes, 68.), Szekszárdi (Gohér, 68.), Szabó A., Papp, Tömösvári (Antal, 79.) – Tisza, Sipos (Lakatos Cs., 57.), Berdó – Lakatos I. (Vólent, 57., Pelles, 85.), Tóth L. (Rokszin, 51.). Vezetőedző: Csábi József.

Gólszerző: Pacinda (11-esből, 20.), Tömösvári (11-esből, 48.)

Élő közvetítés