2023. március 20. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Méltó ellenfelei voltunk az éllovasnak

02.22.

Méltó ellenfelei voltunk az éllovasnak

A Merkantil Bank Liga NB II. 24. fordulójában a listavezető DVTK otthonában léptünk pályára. A találkozó 27. percében már 2-0-s vezetésünket mutatta az eredményjelző. Sajnos az előnyünket nem sikerült megőrizni, már a szünetre kiegyenlítettek a piros-fehérek. A második félidő elején egy véleményes, de megítélt 11-essel a vezetést is átvette a DVTK és hiába mozgósítottunk nagy erőket a pontszerzésért, nem jártunk sikerrel, így végül vesztesen távoztunk Diósgyőrből.

A piros-fehérek hazai pályán eddig tizenegy mérkőzést játszottak, melyek közül kilencet megnyertek, még a Kecskemét és a III. Kerület ellen döntetlent játszottak. Az utolsó hat hazai találkozójukon egyaránt otthon tartották a három pontot és ezeken mindössze két gólt kaptak. A hazaiak szakvezetője Kondás Elemér nem változtatott a Kecskemét elleni győztes kezdőcsapatán, még Romanek János is csak egy helyen tette ezt meg, Tóth László helyett Hleba Tamás kapott ezúttal lehetőséget kezdőként. A télen igazolt középpályás élt is a bizalommal, hiszen a 17. percben egy jól eltalált lövésével – melyet 25 méterről eresztett meg – vezetést szereztünk.  A 27. percben Irmes használja ki a hazai védő kapitális hibáját és a röviden hazagurított labdát 14 méterről a kifutó kapus mellett higgadtan gurítja a bal alsó sarokba. A 31. percben szépít a DVTK, a szélről beadott labdát Papp csak megcsúsztatni tudja, melyre középen érkezik Polgár és két méterről a hálóba helyezi a játékszert. A 43. percben pedig ki is egyenlítettek a házigazdák… Ez gyorsan elvégzett szöglet után, nem sikerült középen felszabadítanunk, a labda Horváth elé került, aki hat méterről lőtt a hálóba.

A szünetben egyik edző sem cserélt és a játékképe sem változott. A DVTK birtokolta többet a labdát, mi pedig a saját térfelünkön masszívan védekezve igyekeztünk labdát szerezni és abból gyors ellentámadásokat vezetni. Az 54. percben Szabó Alex szerelését megmozdulását látta szabálytalannak Lovas László játékvezető és mivel ez a 16-oson belül történt így a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Horváth Zoltán magabiztosan értékesítette. Tíz perc leforgása alatt hármat is cserélt a szakmai stábunk, Busa, Földi és Tömösvári helyett Lakatos István, Sipos Zoltán és Kurdics Levente lépett pályára. Igyekeztünk mindent megtenni a pontszerzésért, amit a statisztika is alátámaszt. A 68. percben Lakatos István lőtt jó huszonöt méterről kapura, azonban ezúttal hárított Póser. Három perccel később ismét Hleba lőtt távolról, sajnos Tisza Kálmán zavarta őt, így gyengére sikerült a próbálkozás. A 77. percben egy távoli hazai szabadrúgást tolt szögletre Hegedűs, egy perccel később Imrest Tóth László váltotta. A 81. percben Kurdics tornáztatta meg hazaiak hálóőrét szabadrúgásból. A 86. percben Sipos 17 méterről lő alig fölé, a 91. percben Kurdics vár sokat és tisztáznak előle, még a 92. percben Tóth László szöglete után Kovács Olivér az ötös vonaláról fejel a kapufölé.

Hiába szorítottuk be az éllovas DVTK-t a második félidő végén, sajnos ekkor már nem sikerült újabb gólt szereznünk, így pont nélkül maradtunk. Jellemző jelent volt a találkozó hajrájára, amikor is a hazaiak kapusa kapott sárga lapot időhúzásért… Ezzel a vereséggel, illetve a riválisaink pontszerzéseinek köszönhetően a 19. helyről várhatjuk a Csákvár elleni találkozót.

Élő közvetítés