2020. április 5. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Következő állomás: Győr

03.08.

Következő állomás: Győr

A Merkantil Bank Liga NB II. 27. fordulójában az egykor szebb napokat látott WKW ETO FC Győr vendégeként lépünk pályára.

A zöld-fehérek háza táján nyilván nem lehetnek boldogok a tavaszi szereplésüket illetően, ugyanis öt mérkőzésükből mindössze egyszer nyertek (Tiszakécskén), egyszer döntetlen játszottak (Kazincbarcikán) és háromszor vereséget szenvedtek. A Siófoktól és a Szeged-Csanádtól hazai pályán, még legutóbb a Vasastól idegenben.  Ezzel az eredménysorral voltaképpen elúsztak az első osztályú álmaik, pedig Kondás Elemér vezetőedző csapatának játékoskerete a transfermarkt adatai alapján a harmadik legnagyobb értékkel bír a másodosztályban. A téli átigazolási időszakban tíz játékos távozott köztük három magyar utánpótlás-válogatott játékos, kilenc pedig érkezett. Priskin Tamás és Simon Ádám személyében azonban korábbi válogatott labdarúgók igazoltak a Rába-parti együtteshez, igaz előbbi a második bajnokin megsérült. A héten megszellőztették, hogy akár jelenlegi vezetőedzőnek ez lehet az utolsó mérkőzése, a jövő héttől két, egykori ETO labdarúgó Hannich Péter és Szepessy László lehetnek a szakmai munka irányítói. És hogy még kuszább legyen a történet, tegnap délután Mányi József tulajdonos a klub hivatalos honlapján jelentette be távozását az ETO éléről…

Ami a csapatunkat illeti, tavasszal veretlenek vagyunk, s ezt a sorozatot szeretnénk minél tovább nyújtani. A találkozón nem mi vagyunk az esélyesek, de ha két héttel ezelőtt Gyirmóton győzelmet arattunk, úgy ma sem ördögtől való gondolat, hogy ponttal távozunk Győrből. Rokszin Ádám eltiltása lejárt, így ő akár vissza is kerülhet a kezdőcsapatba. A sérült Horgosi Donáton kívül mindenki a szakmai stáb rendelkezésére áll, azaz Csábi József vezetőedzőnek van választási lehetősége a csapat összeállítását illetően.

A mai találkozó lesz a két klub történetében a negyedik másodosztályú bajnoki összecsapása. A három eddig lejátszott mérkőzésen egyaránt egy-egy győzelem, döntetlen és vereség született mindkét csapat szemszögéből. Mivel az ősszel az ETO 2-0-ra nyert a Tiszaligetben, így van miért visszavágni.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Barna Gábor lesz.

Élő közvetítés