2023. december 6. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Ki kerül közelebb a középmezőnyhöz?

09.30.

Ki kerül közelebb a középmezőnyhöz?

A cikk címében feltett kérdésre a vasárnapi bajnoki találkozónk adhatja meg a választ. Az NB III. Dél-Keleti csoportjának 9. fordulójában a Pénzügyőr együttesét fogadjuk. A vendégeknek is és nekünk is kilenc pont áll a nevünk mögött, a győztes csapat akár tízen belülre is kerülhet.

A Pénzügyőr együttese a 2022-2023. NB III. Keleti csoportjának 10. helyén zárt. A nyár folyamán mondhatni egy természetes jövés-menés zajlott le a csapat körül, messze nem volt akkora változás, mint az elmúlt két évben. Hét játékos távozott és hét új játékos érkezett. A keretükben jól „keverednek” a fiatal és a rutinos játékosok. Közülük, akikre érdemes lehet figyelnünk, Bíró Ákos (25 éves) támadó, aki az elmúlt két szezonban negyvenhatszor volt eredményes, idén nyolc meccsből négy gólnál jár. Stoiacovici Dávid (24 éves) középpályás a Honvéd Akadémián nevelkedett, ugyan mindössze egyszer, de pályára lépett az NB I.-ben, több mint hatvanszor játszott másodosztályú bajnoki mérkőzésen a Tiszakécske, valamint az Ajka színeiben. Tóth Dávid (25 éves) a Győr színeiben még nem volt tizenhét éves és pályára lépett az első osztályban. Pályafutása során szerepelt még Sopronban, Szombathelyen és egy fél évet Kecskeméten. Utóbbi együttessel a második helyen értek célba, és jutott fel az élvonalba. Karacs Roland (29 éves) középpályás neve is ismerős lehet szurkolóink számára, hiszen alapembere volt a 2018-2019-es NB III.-as bajnokcsapatunknak.

Győzelemmel kezdték az idei pontvadászatot a zöld-fehérek, azonban ez követően kétszer is vereséget szenvedtek, igaz az ESMTK és a Békéscsaba otthonában ez nem számít igazán kudarcnak. Augusztus derekán a Szeged-Grosics Akadémia II. csapatát hazai pályán legyőzték, mely után zsinórban négy tétmérkőzésen (három bajnoki és egy kupa) is vereséget szenvedtek. Az előző fordulóban aztán magukra találtak és a Ceglédi VSE csapatát magabiztosan 4-1-re győzték le.

Négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériánknak vetettünk véget vasárnap, a BKV Előre otthonából hoztuk el a három pontot. Visszanézve a találkozót, megerősítést nyert az, amit már ott is érezni lehetett, teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Amennyiben az ellenfél kapuja előtt határozottabbak vagyunk, úgy nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Mindenesetre a siker önbizalmat kell, hogy adjon a folytatásra. Demeter Viktoron és Földi Marcellen kívül (mindekettő sérülés miatt) mindenki a szakmai stáb rendelkezésére áll.

Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, bizony felénk billen annak nyelve. Ez lesz tizenegyedik bajnokink, érdekesség, hogy az előző tíz alkalommal a másodosztályban találkoztunk a Pénzügyőrrel. Öt szolnoki győzelem és öt döntetlen született azokon a mérkőzéseken. Legutóbb 1961.04.09-én találkozott a két csapat. A MÁV Sporttelepen megrendezett bajnokin 3:1-re nyertünk és ahogy azt a korabeli Szolnok Megyei Néplap írta, 20 perc korszerű játék elég volt a győzelemhez. Hasonló tudósítással hétfőn is elégedettek lennénk.

A mérkőzés 15.00 órakor kezdődik, a játékvezető Dobai János lesz.

Élő közvetítés