2023. február 2. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Kétgólos hátrányból fordítottunk

08.09.

Kétgólos hátrányból fordítottunk

Az első fordulóban a Kecskemét vendégeként három pontot begyűjtő Budaörs otthonában léptünk pályára a Merkantil Bank Liga NB II. 2. fordulójában. A hazaiak mestere alkalmazta az edzők régi bevált módszerét, így a győztes kezdőcsapatán nem változtatott. Nálunk két helyen történt csere az első bajnokihoz képest, melyen 1-1-es döntetlent értünk el. Molnár Róbert és Tóth László kikerült a kezdőtizenegyből helyettük a Szentlőrinc ellen gólt szerző Sipos Zoltán, valamint Irmes Dávid kapott lehetőséget.

Jobban kezdte a találkozót a hazai csapat és sajnos ez nem csak a játék képén, hanem gólokban is megmutatkozott. A 4. percben szerzett vezetést a Budaörs, Sajbán középre adott labdáját Balázs fejeli a hálóba. Tíz perccel később Vankó lövését védi Csáki, majd a 18. percben ezúttal Balázs próbálkozását hárítja lábbal a fiatal hálóőrünk. Két perccel később azonban már ő is csak asszisztálni tud ahhoz, hogy Vankó gólt szerez. A 24. percben mutatjuk meg először, hogy a pályán vagyunk mi is. Egy szögletvariáció után Lakatos emel a kapus kezébe. A 33. percben Szekszárdi fejese kerüli el a kaput, még a játékrész utolsó percében Irmes erős beadását Lakatos jó helyzetből bedobásra lövi.

A szünetben kettőscserével igyekezett változtatni Csábi József a csapat játékán, meg egy-két mondattal… Hogy ez mennyire használt, annak bizonyítására elég volt negyed óra. Ennyi idő alatt ugyanis megfordítottuk az eredményt.  Kurdics beállításával mozgalmasabb lett a baloldalunk. Az 53. percben lövése levágódik egy hazai védőről, éppen Sipos elé kerül a labda, aki a kapuba lövi a játékszert. Két perccel később újabb cserejátékos a főszereplő, ezúttal Tóth László, aki egy ívelt labdát „elvesz” a csapattársa Rokszin elől, majd jó húsz méterről hatalmas gólt ragaszt a budaörsi kapuba. A 60. percben Sipos szögletét Tisza csúsztatja tovább, és a hosszú kapufánál Szekszárdi önfeláldozóan a hálóba fejeli. A védőnket ápolni is kellet a gól után, ugyanis a budaörsi játékos a fejét és nem a labdát találta el a lábával.

Az egyenlítő gólunk után Csábi Józsefet reklamálásért kiállította a játékvezető, így a vezető találatunkat ő már az öltöző ablakából láthatta, akárcsak azt, hogy a hazaiak trénere Márkus Tibor is kettőt cserélt a 63. percben. Neki nem „sült” annyira a  változtatás, mint nekünk. A 70. percben a Balázs – Csáki „párbajt” ezúttal is a hálóőrünk nyerte, majd három perccel később Sipos jelezte, hogy nem bírja folytatni a játékot, helyére Lakatos István állt be. A 77. percben lezárhattuk volna a mérkőzést, de többszöri próbálkozásainkat blokkolták a hazai védők. A 89. percben Lengyel Béla és Vólent Roland akaszkodott össze, a játékvezetőtől mindketten sárga lapot kaptak. Az öt perces hosszabbításban sem született újabb gól, így végül 3-2-es sikerünkkel ért véget a találkozó.

Két mérkőzés után, veretlenül, négy ponttal a harmadik helyen állunk a tabellán, igaz a pozíciónk a hétfő esti rangadót követően – DVTK-Vasas – még változhat. Folytatás vasárnap, amikor is a Soroksár csapatát fogadjuk a Tiszaligeti Stadionban.

Élő közvetítés