2024. május 27. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Kellő önbizalommal kelhetünk útra

05.09.

Kellő önbizalommal kelhetünk útra

A szezon utolsó idegenbeli bajnoki mérkőzésén lép ma pályára csapatunk. A Merkantil Bank Liga NB II. 37. fordulójában a 15. helyen álló Békéscsabához látogatunk.

A hazai együttes nagyszerű formában kezdte a 2020-2021. évi pontvadászatot. Első vereségét a 10. fordulóban szenvedte el, amikor is a Kazincbarcika távozott győztesen a Kórház utcából. A bajnokságot még Schindler Szabolcs vezetőedzővel kezdték a lila-fehérek, de őt a Vasas „elcsábította”, s a hetedik forduló után távozott. Két mérkőzés után a már említett 10. fordulóban debütált Preisinger Sándor – vereséggel. A Viharsarki csapatot sem kerülte el a koronavírus, több játékosa is egyszerre kapta el, így például a 16. fordulóban a DVSC elleni mérkőzésre el sem tudtak utazni. Zsinórban hat vereség után épp nálunk szereztek egy pontot, majd a tavaszról előrehozott két találkozójukat (Szeged és a Vasas) megnyerték, így harminc ponttal a 9. helyen teleltek. A tavaszi szezonban nem megy igazán a Békéscsabának, tizenöt mérkőzésen tizenegy pontot gyűjtöttek, aminél kevesebbet csak a DEAC és a Kaposvár. Mint azt a hazai csapat vezetőedzője az Előre TV-ben elmondta, sérülések miatt jelenleg 12-13 mezőnyjátékos áll rendelkezésére, de ennek ellenére győzelemmel szeretnék hazai pályán befejezni a szezont.

Ami csapatunkat illeti, öt mérkőzés óta tart a veretlenségi szériánk. Jelen pillanatban a 7. helyen áll csapatunk 54 ponttal. A hátralévő két találkozón szeretnénk annyi pontot gyűjteni, hogy ezt a pozíciót megőrizzük. Kellő önbizalommal indulhatunk útnak, hiszen tizennyolc idegenbeli mérkőzésünkön csak hétszer maradtunk pont nélkül. Eltiltása miatt Földi Marcell nem áll a szakmai stáb rendelkezésére, a többi huszonhárom labdarúgónkat pedig benevezzük a mai találkozóra.

Ez lesz a két csapat negyvenhetedik másodosztályú bajnoki mérkőzése. Majdhogynem mumusnak számítunk a Békéscsaba szemében, hiszen 1998. augusztus 30. óta, a Viharsarokban megrendezésre kerülő tizennégy bajnoki találkozón, mindössze két alkalommal született hazai győzelem. Négyszer döntetlen lett, még nyolc alkalommal a mi sikerünkkel zárult a párharc.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Takács János lesz.

Élő közvetítés