2023. április 1. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Karácsonyi helyzetjelentés

12.25.

Karácsonyi helyzetjelentés

Eltelt ismét egy fél szezon. Sok mindent megéltek az emberek a szolnoki csapat körül ebben az időszakban. Szinte várakozáson felüli rajtot a bajnokságban, majd egy olyan lejtmenetet, amit az elmúlt három évben szinte egyszer sem. Egy korszak is lezárult, hiszen Csábi József átadta a staféta botot közel hároméves regnálását követően. Az új vezetőedző pedig nem más, mint a szolnoki labdarúgás egyik legismertebb alakja, aki ezer szállal kötődik a klubhoz, Romanek János. Ezúttal vele beszélgettem.

Először is gratulálok az új megbízatásodhoz. Szép feladat vár rád.

– Köszönöm szépen. Ahogy fogalmaztál, teljesen igaz, egy korszak lezárult azzal, hogy Józsi (Csábi József) befejezte a vezetőedzői szerepkörét a csapatnál. Úgy gondolom, hogy számos nagy sikert, győzelmet értünk el a vezetése alatt az elmúlt években. Jó csapatot alkottunk, sajnálom, hogy így alakult a vége. Mindenképpen jól esett, hogy ő is támogatott a felkérés elfogadásában. A Szentlőrinc elleni vesztes mérkőzés után zajlottak le a beszélgetések és bár bizalmas információkat nem szeretnék a tárgyalásról elárulni, lényegében néhány perc alatt döntöttem.

Voltak feltételeid?

– Annyi mindenképpen, hogy erősíteni szeretném a keretet. Nyílván ez nem a legkönnyebb a téli időszakban, ráadásul azokon a posztokon, ahova szeretnék friss erőket biztosan zsebbe nyúlós lesz. Meg kell próbálni, mert látni kell, hogy nagyon kevés gólt rúgtunk, viszont cserébe kaptunk szép számmal. Nyílván egy 17 gólos Novák Csanádot iszonyatosan nehéz pótolni, szinte lehetetlen, de látjuk, hogy azóta a Nyíregyháza színeiben annyira nem is megy neki. Egy biztos, itt bármikor szívesen látjuk…

A játékosok hogyan fogadták a kinevezésed?

– Mindenkivel beszéltem. A teljes stábbal és minden játékossal. Fontosnak éreztem, hogy az első pillanattól rendben legyen a kommunikáció. Megbeszéltük a szünetre való edzésterveket és bízom benne, hogy nagyon elszántan érkezik mindenki vissza. Nincs más lehetőség, mint előre.

Mit lehet tudni a tervekről? Hogyan próbálod felrázni a társaságot? Minden tapasztalatodra szükség lesz.

– Annyi biztos, hogy a vártnál erősebb rajt után nagyon megtorpantunk. Azt be kell ismernünk, hogy az előző évekhez képest gyengült a keretünk tengelye, így ezt, mint látható erősíteni kell. Továbbá a tervezett január 3-ai kezdést előre hoztam december 27-re. Úgy gondolom így leszünk pont a bajnokság folytatására jó állapotban. Tavasszal minden mérkőzésen az életünkért küzdünk, ilyen mentalitásra lesz szükségem. Aki ebben nem lesz partner, azzal nem tudok együtt dolgozni.

Sok erőt kívánok a tervek megvalósításában. Végezetül, kérlek annyit árulj el, hogy a karácsonyi időszakot hogyan töltöd?

– Családi körben. Jönnek a lányaim haza és együtt töltjük a karácsonyt. Szeretettel készülök az ünnepekre, hatalmas elszántsággal az előttünk álló feladatokra.

Mester Ádám

Élő közvetítés