2021. február 24. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Inkább most, mint később

01.14.

Inkább most, mint később

Rövid téli szünet után, január 4.-én kezdte meg csapatunk a felkészülést a január 31-i bajnoki rajtra. Az első héten még nem szerepelt felkészülési találkozó a programban. Az idei első mérkőzésünket szerdán játszottuk, amikor is az FC Ajka vendégeként léptünk pályára. Nem lépett pályára Csáki Kálmán (vasárnap vakbéllel operálták), Földi Marcell (talpsérülés) és Vólent Roland (bokaműtétje után rehabilitációs munkát végez).

A jó iramú találkozó elején többször is zavarba hoztuk a hazaiak védelmét, azonban gólt nem sikerült szereznünk. A 25. percben Soltész Dominik jól eltalált szabadrúgásgóljával előnyre tett szert az Ajka, melynek kiegyenlítésére a 45. percben álltunk a legközelebb. Ekkor Tar a tizenhatoson belül lerántotta Novákot. A játékvezető jogosan megítélt büntetőjét a sértett végezte el, azonban Horváth Dániel hárított, a kipattanót Novák ismét megpróbálta a kapuba lőni, de a hazai cerberus másodszor is védett.

A szünet után mindkét csapat sokat cserélt, de a játék irama nem változott. Igazán egyik kapu előtt sem alakult ki nagy helyzet, több gólt sem szereztek a csapatok, így 1-0-s vereséggel zártuk az idei első találkozónkat.

– Minden mérkőzésen győzni szeretnénk, vagy legalább döntetlent elérni, ez alól az edzőmérkőzés sem kivétel. Különleges a helyzet, hiszen nincs arra időnk, hogy belerázódjunk, mert két és fél hét múlva bajnoki rajt van. Az első találkozónk volt az idén, füves pályán játszottunk, ilyen talajon még nem nagyon volt módunk idén gyakorolni. Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk egy jó mérkőzést. Sajnos egy jól eltalált szabadrúgásból az ellenfél győzelmet szerzett. Mi kihagytuk a helyzeteinket, tehát van min javítani. Összességében nincs rossz érzésem, az első félidőben kimondottan jól játszottunk, a második félidőben már javarészt a saját nevelésű fiataljaink szerepeltek, ennek ellenére az ajkai csapat nem nagyon tudott velünk mit kezdeni. Természetesen sajnálom az eredményt, dolgozunk tovább, mert inkább most legyen ez, mint később. – nyilatkozta Csábi József

FC Ajka – Szolnoki MÁV FC 1-0 (1-0)

Szolnok: Molnár-Farkas (Haris, 65.) – Csirmaz (Tajti, 59.), Szekszárdi, Kovács O. (Horgosi, 65.), Tamás L., (Bárdos, 65.), Kotula – Tisza (Sitku, 65.), Kónya (Berdó,46.), Rokszin (Tóth B., 46.) – Novák (Iván, 46.), Szabó B. Vezetőedző: Csábi József.

Gólszerző: Soltész (25.)

Fotó: veol.hu

Élő közvetítés