2023. január 31. ( kedd )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Hazai pályán értékes potszerzés

ICS_8554

Hazai pályán értékes potszerzés

A válogatott szünetet követően újra folytatódott a pontvadászat a Merkantil Bank Liga NB II-ben. A tegnapi találkozó mindkét csapat számára fontos volt. Még a Csákvár idei első győzelmére készült, s ezáltal a kieső zóna közeléből kívánt eltávolodni, addig mi szeretettünk volna biztosan megtapadni a középmezőny első részében. Ebben ugyan a keddi Magyar Kupa mérkőzésesen súlyos sérülést szenvedő Olasz Dénesre nem, de az eltiltásából visszatérő Rokszin Ádámra számíthatott a csapat.

Nem is indult rosszul a találkozó a szempontunkból, mivel Pantovic Tóth Lászlót hozta játékba, aki a jobb szélen elfutva, vissza a feladónak címezte a játékszert, de Pantovic 6 méterről a kapus lábába lőtte a labdát, vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy földöntúli bravúrt mutatott be a vendégek hálóőre. A 13. percben Bakos lőtt kapura távolról, de nem talált kaput, ám érdemes megjegyezni, hogy a vendégek 8-asa az egész mérkőzésen nagyon jól és veszélyesen adta be a labdákat a társainak. A 22. percben Bakos szabadította fel a kapunkat egy jó 2-3 perces letámadás után, amikor is nem tudtunk felszabadítani sehogy sem, pedig Berdó még ollózással is tisztázott, csak nem elég hosszan. Kisvártatva Rokszin csapott le szemfülesen egy rövid passzra és egyből helyzetbe hozta Pantovicot, aki tolt kettőt a labdán és a kapu fölé küldte azt. Nagy helyzet maradt ki. A félidő további részében még három lehetőség kínálkozott a csapatok előtt a gólszerzésre, de sem a csákvári fejes, sem Tóth László, majd Rokszin Ádám próbálkozása sem talált utat a kapukba, így 0-0-ás állással mehettek a csapatok az öltözőbe.

A második félidő elején sajnos jött a hidegzuhany. Oldal Tibor szerzett vezetést a vendégeknek. Az ezt követő szűk negyedórában, ugyan becsülettel próbálkozott a csapatunk, de inkább csak egymás hibáiból éltek a gárdák, majd jött a 68. percben Pantovic, aki gyönyörű labdát adott az alapvonalhoz közel Dedicsnek, aki bepasszolta azt és Csirmaz megelőzve emberét belőtte a kapuba. Egyenlített a csapatunk! A mérkőzés hátralévő részében ugyan voltak még próbálkozások, de nagy veszélyben már nem forgott egyik alakulat kapuja sem. Az edzők még cserékkel próbáltak frissíteni a csapatokon, de igazi változást egyik oldalon sem értek velük.

Vezetőedzőnk, Balogh Pál tömören összefoglalta a mérkőzés képét nyilatkozatában: „Nem volt egy szemet gyönyörködtető mérkőzés, bár az iramra nem lehetett panasz. Sajnos ebben a meccsben nem volt több, reális a döntetlen.” A megszerzett egy ponttal egy hellyel előrébb léptünk, így jelenleg a 9. helyet foglaljuk el a tabellán.

Azonban nincs megállás, mert szerdán érkezik hozzánk a Mezőkövesd a Magyar kupa visszavágóra, vasárnap pedig Vácra látogat csapatunk a soron következő bajnokira. Reméljük továbbra is folytatódik a szép és eredményes tavaszunk!

Élő közvetítés