2021. január 21. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Háromgólos győzelem

10.29.

Háromgólos győzelem

Egy jó formában lévő Ajkát láttunk vendégül szombaton a Tiszaligetben. A Veszprém megyei csapat utolsó négy mérkőzésükből hármat megnyertek, még egyszer döntetlent játszottak, tőlünk azonban pont nélkül távoztak.

A vendégek kezdőcsapatában három egykori szolnoki labdarúgó (Kenderes Zoltán, Lengyel Béla és Nagy István) kapott helyet, melyet régi ismerősünk Kis Károly rakott össze.  Az első kapura lövési kísérletet az Ajkához jegyezhették fel a krónikások. A második percben egy bedobás után Görgényi rúgta a labdát a kapura az ötös sarkának közeléből, ám Molnár-Farkasnak nem okozott gondozott hárítani. A 8. percben Rokszin szögletét Kovács Olivér csúsztatta kapura, ám célt tévesztett. A 11. percben a Merkantil Bank Liga NB II. góllövőlistájának éllovasa Nagy Mihály tört kapura jobb oldalon a felezővonaltól, ám végül Kovács Olivér szorításából, éles szögből mellé lőtt. A 23. percében Nagy István tornáztatta meg kapusunkat, majd hat perccel később Rokszin tette ugyanezt az ajkai hálóőrrel. A 34. percben megszereztük a vezetést. Rokszinnak másodjára sikerült csak Lengyel Béla mellett elvinni a labdát a jobb oldalon, majd középre lőtt labdáját Tóth Benjámin 8 méterről fejelte a kapuba. Szinte még fel sem ocsúdott a vendégcsapat, tovább növeltük előnyünket. Az Ajka végzett el a térfelünkön az alapvonal közeléből szabadrúgást, melyet Vólent kifejelt, Rokszin a felfutó Kotula elé passzolt. A fiatal játékosunk megiramodott a baloldalon, a vendégek térfelének közepén keresztbe lőtte a labdát, az akciót elkísérő Szabó Péter pedig átvétel után, 14 méterről futtából kilőtte a hosszú sarkot. A 39. percben Kotula beadását Vólent a rövid saroknál kapura pörgette, de Horváth védeni tudott. A szünetre végül kétgólos előnnyel mehettünk.

Harcosan kezdte a második játékrészt az Ajka, ám a gólt mi rúgtuk. Az 50. percben Rokszin „forintos” labdával ugratta ki a lesre játszó védők közül Vólentet. Támadónk egy az egyben vezethette a kapusra a labdát, akit kicselezett, majd hét méterről az üres kapuba gurított. Ezzel a találattal jószerivel el is dőlt a három pont sorsa. Az 55. percben Molnár-Farkas véd, majd a következő próbálkozás a kapu mellé száll. Két perccel később Kotula beadását Vólent csúsztatta a kapu mellé. A 69. percben Papp indította Szabó Pétert a jobb oldalon, Horváth kapus azonban kifutva tisztázott.   A 83. percben pedig újabb saját nevelésű fiatalunk debütált bajnoki mérkőzésen, Rokszin Ádám helyére ugyanis a 16 éves Kurdics Levente lépett pályára. Három perccel később Szabó Péterrel együttes erővel szereztek labdát a vendégek tizenhatosa közelében, majd Földi lövését védi a vendégek hálóőre. A 91. percben Kurdics szöglete után Simon fejeli a hosszú sarokról vissza a labdát, ám a védők tisztáznak. Ez volt az utolsó említésre méltó momentum az újoncok csatáján.

Győzelmünkkel egészen a 12. helyig léptünk előre. Folytatás vasárnap Tiszakécskén.

Élő közvetítés