2020. április 5. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Gyirmótra utazunk

02.16

Gyirmótra utazunk

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójában a feljutásért küzdő – igaz tíz pontos hátrányban lévő – Gyirmót együtteséhez látogatunk.

Ellenfelünk nem úgy kezdte a tavaszi szezont, ahogyan azt remélték. Hazai pályán előbb a bajnokság meglepetéscsapata, a Siófok ellen szenvedtek vereséget, majd idegenben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában sem tudtak győzelmet aratni. Igaz, több mint egy félidőt emberhátrányban voltak kénytelenek játszani Csertői Aurél tanítványai, így talán az egy pont is értékes lehet számukra.

A téli átigazolási időszakban nem volt jelentős mozgás keretükben, négyen távoztak és hárman érkeztek. Alapemberei közül csak Szarka Ákos távozását könyvelhették el, a 29 éves labdarúgó Dél-Koreába szerződött. Keretüket rutinos, élvonalat megjárt labdarúgók alkotják, akik közül Lipták Zoltán, Tóth Bence és Villám Balázs neve szolnoki szurkolóknak is ismerős. Tóth Bence biztosan nem lép pályára ellenünk, ugyanis Szegeden megkapta ötödik sárga lapját, így eltiltását tölti, akárcsak a kiállított Széles Imre Antal.

Ami csapatunkat illeti nálunk is „besárgultak”, két belső védőnk játékára sem számíthat a szakmai stáb. Papp Szilárd és Szabó Richárd is egyaránt ötödik sárga lapjukat gyűjtötték be a Haladás ellen. Jó hír viszont, hogy Horgosi Donát és Tamás László letöltötte büntetését, ráadásul Tisza Kálmán és Tóth Benjámin is teljes értékű munkát végzett a héten.

A két csapat jubileumi, tizedik bajnoki mérkőzése következik. A mérleg nyelve felénk billen, hiszen az eddigi kilenc alkalomból négyszer mi hagytuk el győztesen a pályát, kétszer döntetlent játszottunk, és háromszor vereséget szenvedtünk.

Ahhoz, hogy sikeresek legyünk a helyzetkihasználásunkon kell javítani, hiszen az elmúlt hat mérkőzésen mindössze kétszer sikerült gólt szereznünk. A védekezésünkre nem igazán lehet panasz, hiszen legutóbb a Haladás ellen is lehoztuk kapott gól nélkül a találkozót, s az egész mezőnyt tekintve holtversenyben a harmadik legkevesebb gólt kaptuk (24) a bajnokságban.  És még egy bizonyíték hogy masszív csapattá formálódtuk, a 24 kapott gólból 9-et az közel 40%-át egymást követő három mérkőzés alatt kaptuk. Ezek között megtalálható, a Gyirmót elleni őszi mérkőzésünk is, ahol Vólent Roland kihagyott büntetőjét követően háromszor is eredményesek voltak a sárga-kékek.

A mérkőzés 14.00 órakor kezdődik, a játékvezető Kovács J. Zoltán lesz.

Élő közvetítés