2020. február 19. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Fontos három pontot szereztünk

09.20.

Fontos három pontot szereztünk

A Merkantil Bank Liga NB II. hétközi fordulójában Csákváron lépett pályára együttesünk. A találkozó végül is történelmi győzelmünket hozta, ugyanis először sikerült a Fejér megyei csapat otthonában diadalmaskodnunk.

A Győr elleni vereséget szenvedett kezdőcsapatunk öt helyen is változott. Kimaradt Laczkó, Kovács Olivér, Kotula, Rokszin és Simon, még Bárdos, Földi, Szabó Richárd, Tóth Benjámin és Vólent bekerült a kezdőbe. A mérkőzés első helyzete a házigazdákhoz fűződik. A 7. percben Sipos beadását Skribek fejelte centikkel a kapu mellé. Az ellentámadás is hordozott némi veszélyt magában. Csirmaz jobb oldalról, az alapvonal közeléből középre lőtt labdájáról Vólent maradt le. A 17. percben Kocsis lövése megpattant Horgosin, ám Molnár-Farkas hárított, végül Szabó Richárd vágta ki a labdát a kapunk előteréből. A 28. percben előbb Major tette próbára kapusunkat, majd Madarász lövését blokkolta Horgosi. A 41. percben mi végezhettünk el szabadrúgást a csákvári kaputól 26 méterre. Szabó Richárd lövése után a védők felszabadítottak, s a játékszer az elől lévő Baracskai felé szállt. Csirmaz előle kifejelte a labdát, ám Baracskai nehezen viselte, hogy Földi igyekezett megakadályozni abban, hogy megszerezze azt. A hazaiak csapatkapitánya felelőtlen karhasználatért sárga lapot kapott, s mivel ez már a második volt neki, így idő előtt mehetett zuhanyozni.

A szünetben kényszerű cserét kellett végrehajtanunk, ugyanis még az első játékrész vége előtt Tamás és Tisza összecsúszását követően védőnk nem tudta folytatni a játékot. Helyette Laczkó Milán állt be. Középpályásunk az első percben aktív részese volt akciónknak. Remek labdával ugratta ki az oldalvonal mellett futó Földit, akinek centerezésére Szabó Péter érkezett, ám a kapu mellé perdített. Az 55. percben megrezdült a hazaiak hálója, ám hiába rúgta a labdát a kapuba Tóth Benjámin, les miatt szabadrúgást ítélt a játékvezető. A 61. percben Bárdos beadása ismét Szabó Pétert találta meg, ám a helyzet ezúttal is kimaradt. A 67. percben Laczkó iramodott meg a baloldalon, beadását Szabó Péter előtt még kirúgta Tányéros, ám a játékszer Vólent elé került, s támadónk futtából ballal a hosszú felső sarokba bombázott. A 81. percben Tóth Benjámin szöglete után Bárdos fejese szállt a kapu fölé. A hajrában mindent megtett a hazai csapat az egyenlítésért, ám mind a 89. percben, mind pedig a 91. percben kimaradt a helyzetük, így végül megszereztük idénybeli első idegenbeli győzelmünket.

– Úgy gondolom az első perctől kezdve taktikusan futballoztunk. Stabilan játszottunk, s végre volt egy olyan mérkőzés, ahol nem kaptunk gólt. A szünetben sérülés, illetve az első félidő végén lévő kiállítás miatt szerkezet váltottunk, mely nagyon ült a második félidőben. Az ellenfél ezzel nem tudott mit kezdeni, s véleményem szerint a mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelten nyertünk. Nagyon régen vártuk már a sikert, melynek nagyon örülünk, de sok feladatunk van még. – nyilatkozta Csábi József vezetőedző.

Győzelmünkkel ugyan csak egy helyet javítottunk a tabellán elfoglalt pozíciónkon, ám sokat zárkóztunk a középmezőnyhöz. A 10. helyen álló Nyíregyházával szemben (aki egy mérkőzéssel többet játszott) mindössze három pont a hátrányunk.

A hétvégén ezúttal nem lesz bajnoki forduló, de nem maradunk tétmérkőzés nélkül, ugyanis szombaton Salgótarjánban Magyar Kupa találkozó vár ránk.

Élő közvetítés