2023. október 1. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Féltávhoz értünk

12.05.

Féltávhoz értünk

A 19. fordulót rendezik ma a Merkantil Bank Liga NB II.-ben, mellyel véget ér a bajnokság “első köre”. Csapatunk Szombathelyen, a dobogó alsó fokán álló Haladás vendégeként lép pályára.

A hazaiak az előző pontvadászatban a 11. helyen zártak, mely után Mátyus Jánost Németh Szabolcs váltotta a vezetőedzői poszton, akinek nem volt új a környezet, hiszen Szombathelyen születetett és a Haladásban nőtt fel. Szenzációsan kezdték a szezont zöld-fehérek, ugyanis először a 12. fordulóban szenvedtek vereséget, méghozzá Soroksáron. Azóta játszott a két előtte álló együttessel – Vasas, DVTK – melyek otthonában mindkétszer vesztesen hagyta el a pályát, de közvetlen riválisa otthonából az elmúlt játéknapon, Kecskemétről győztesen távozott. A Haladás kapta a bajnokságban eddig a legkevesebb gólt, holtversenyben a Szegeddel, mindössze 11 alkalommal rezdült a hálójuk, így elmondható, hogy rendkívül fegyelmezetten védekező és támadásban hatékony csapat lesz a mai ellenfelünk.

Öt forduló után jobban álltunk a tabellán, mint a Haladás, hiszen a DVTK elleni győzelem után nekünk 11, még nekik 9 pont szerepelt a nevük mögött. Azóta azonban egyszer sikerült csak begyűjtenünk a három pontot, a Budafok elleni hazai találkozón ünnepelhettünk győzelmet. Egy hosszú sorozatot készülünk lezárni, azonban több szempontból sem lesz könnyű dolgunk. A legutóbbi, Tiszakécskei elleni hazai találkozón már megvoltak a helyzeteink, azonban nem tudtuk „bepréselni” a labdát a hálóba. Sérülés, betegség és eltiltás is sújtja csapatunkat a mai mérkőzés előtt, azonban nem feltarott kezekkel utazunk Szombathelyre.

A két csapat eddigi párharcának érdekessége, hogy többször találkozott a két együttes az élvonalban, mint a másodosztályban. Az NB I-ben tizennégyszer játszottunk a zöld-fehérekkel, még az NB II-ben (NB I/B-ben) nyolc alkalommal. Ezen utóbbi találkozók közül, mindössze egyszer született Haladás siker, négyszer döntetlennel még háromszor sikerünkkel értek véget a bajnokik.

A mai mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Barna Gábor lesz.

Élő közvetítés