2024. március 4. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Feljutásért harcoló csapattal mérkőzünk

02.28.

Feljutásért harcoló csapattal mérkőzünk

Nehéz sorozat előtt áll csapatunk a Mertkantil Bank Liga NB II.-ben. Egy hét alatt két olyan ellenfelet fogadunk, ma, illetve jövő vasárnap, mely csapatok az NB I-ért versenyeznek (Gyirmót és Vasas), még hétközben a kieső zónában található, mumusunknak nevezhető Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeként lépünk pályára.

Mostani ellenfelünk, a Gyirmót FC Győr remek idei szereplésének köszönhetően – mind a négy találkozójukat megnyerték (Haladás, DVSC, Budaörs, Siófok) – már a harmadik helyen áll a tabellán, mindössze két pont választja el őket a második helyezett Vasastól. A téli átigazolási időszakban mindössze egyetlen játékos távozott tőlük, ugyanakkor négy érkezett a sárga-kékekhez. Közülük Lencse László neve sok szurkolónak ismerős lehet, ráadásul a rutinos támadó már három gólt is szerzett gyirmóti színekben. A védelmük is „rendben van”, hiszen idén mindössze egy gólt kaptak, összességében pedig megállapíthatjuk, hogy csak a PMFC és a DVSC kapott kevesebb gólt náluk eddig a bajnokságban.

Hosszú, tizenegy mérkőzésből álló veretlenségi sorozatunk szakadt meg múlt vasárnap, amikor is a DEAC-tól szenvedtünk vereséget. Nincs idő azonban sokáig búslakodni, mert már itt is az újabb, kemény feladat. Ebben a bajnokságban sikerült „oroszlánbarlanggá” tenni a Tiszaligeti Stadiont, hiszen tizenkét találkozónkból kilencszer itthon tartottuk a három pontot, még egyszer döntetlent játszottunk és csak két csapat (Szeged, PMFC) tudott bennünket legyőzni saját pályánkon. Ahhoz, hogy ezen az eredménysoron nem essen jelentős csorba, fegyelmezett, koncentrált játékra lesz szükség.

A télen igazolt támadó, Lakatos István sérülése rendbe jött, azonban Csirmaz István játékára – aki az Újpest elleni találkozón sérült meg – még nem számíthat a szakmai stáb. Eltiltás miatt senki sem fog hiányozni ezen a napon.

Ez a lesz a két csapat tizenkettedik bajnoki találkozója. Eddig ötször fogadtuk a Gyirmót együttesét, két győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlegünk ellenünk a mi pályaválasztásunk mellett. A MOL Magyar Kupa idei kiírásában, 2020. november 13-án is találkozott a két csapat, akkor Novák Csanád szépségdíjas góljával sikerült kivívnunk a továbbjutást, miután 1-0-ra legyőztük őket a Tiszaligetben. Ezzel az eredménnyel ma is maximálisan elégedettek lennénk.

A mérkőzés 14.00 órakor kezdődik, a játékvezető Takács János lesz.

Élő közvetítés