2020. április 9. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Értékes döntetlen

11.12.

Értékes döntetlen

A Merkantil Bank Liga NB II. legutóbbi játéknapján a Vasas vendégeként léptünk pályára. A találkozó helyszínéül az idén nyáron felavatott Illovszky Rudolf stadion szolgált, melynek pályáján a legmodernebb hibrid-gyepszőnyeg található.

A találkozót a házigazdák kezdték, s az első komoly lehetőség is előttük adódott. Szabó Richárd adta el a labdát a térfelünkön, s egy passz után Birtalan Botond már csak a kapusunkkal állt szemben, ám szerencsénkre nem csak Molnár-Farkas Tamás fölött szállt el a labda, hanem a kapunk fölött is. Két perccel később Berdó csapott le a Vasas térfelén egy passzra, majd visszagurított az érkező Tiszához. Csapatkapitányunk 17 méterről leadott lövését védte Bősz, a kipattanót, pedig Rokszin a kapu fölé bombázta. A 23. percben ismét Birtalan kapott a leshatáron labdát, ám Molnár-Farkas kifutva a kapujából fejjel (!) mentett a támadó elől. Ezt követően említésre méltó helyzet egyik kapu előtt sem adódott, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünetben szerkezetet váltott a piros-kék csapat. A 48. percben Szatmári próbálkozása tévesztett célt, majd négy perccel később már a másik oldalon jegyezhettünk fel helyzetet. Szabó Péter oldalszabadrúgását „pofozta” a kapu fölé az angyalföldi hálóőr. A szöglet után Horgosi lövése szállt mellé. AZ 56. percben a korábbi válogatott Torghelle Sándor váltotta a góllövőlista éllovasát Birtalan Botondot. Az 58. percben Vólent a félpályától iramodott meg Rokszin átadása után, végül a 10 méterről a védő szorításából a kapu mellé lőtt. A 63. percben egy szögletvariációt követően ment a kapunk mellé a labda. A 70. és a 73. perc között többször is veszélyeztetett a Vasas, ám a 77. percben a mérkőzés legnagyobb lehetőségét mi hagytuk ki. Tisza Kálmán indította a saját térfelünkről induló Annus Árpádot. A négy perccel korábban pályára lépő támadónk egy az egyben vezethette a kapusra a labdát, azonban rossz döntést hozott, közel került a kapushoz, így az a lábáról „lehalászta” a játékszert. A 79. percben Daróczi lövése kipattant Molnár-Farkasról, de Torghelle elől azért rávetődve megkaparintotta a labdát.  A végjátékban még két Vasas lehetőséget jegyezhettünk fel, ám mivel ezek is kimaradtak, így gól nélküli döntetlennel ért véget a mérkőzés.

A válogatott miatt ismét szünet következik a bajnokságban, legközelebb november 24.-én hazai pályán a Nyíregyháza ellen szállunk harcba ismét a pontokért.

Élő közvetítés