2022. augusztus 19. ( péntek )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Egygólos vereség Pécsen

10.05.

Egygólos vereség Pécsen

A Merkantil Bank Liga NB II. 11. fordulójában a Pécs vendégeként léptünk pályára. Két rossz sorozatot is szerettünk volna megszakítani, ugyanis amikor Gaál Ákos vezette a mérkőzésünket – akárcsak a vasárnapit – nem sikerült az ellenfél kapujába találni, ráadásul a piros-feketéket legutóbb 1999. március 21-én sikerült legyőznünk. Mint a találkozó végén kiderült egyiket sem sikerült…

A hazai csapat az utóbbi három mérkőzésén egyaránt vereséget szenvedett, még mi az utolsó három mérkőzésünkből négy pontot szereztünk. A szerdai, Budafok elleni győztes kezdőcsapaton két helyen változtatott Csábi József, Kurdics helyett Lakatos Csaba, valamint Rokszin helyett Sipos kezdett. Igaz, Kurdics betegség miatt vált ki a csapatból. A második percben egy védekezésbeli „elcsúszás” után Hegedűs iramodhatott a kapunk felé, azonban 14 méterről leadott lövését Kovács Péter hárította. A 7. percben a pécsi kapu előtt adódott helyzet, Tóth László a kapujából kifutó Helesfay mellett eltolta a labdát, végül az alapvonal előtt beérték és a visszagurítását egy védő szögletre mentette. A 11. percben Katona, a hazaiak védője kapott sárga lapot, miután könyökkel Molnár „leütötte”. A 26. percben Tóth László ültette sergőbe a pécsi védőt, majd az alapvonalról a második hullámban érkező Siposnak szertte volna visszagurítani a labdát, azonban a visszazáró pécsi védő ezt megakadályozta. A 34. percben Lakatos István iramodott meg a bal oldalon, azonban mielőtt beért volna a tizenhatoson belülre, Króner nemes egyszerűséggel felrúgta. Meg is kapta érte a sárga lapját… Sipos szabadrúgását Helesfay a felső léc fölé ütötte. Kettő perccel később ismét Lakatos István cselezgetett a hazai tizenhatos vonalán, azonban nem tudta a labdát Siposhoz eljuttatni, így oda lett a helyzet. A 38. percben kapusunknak, Kovács Péternek akadt dolga, Adamcsek 11 méterről lőhetett kapura, de hálóőrünk közel állt hozzá, s Molnárral együtt közös erővel blokkolták a próbálkozást.

A szünetben kettőt is cserélt Vas László a hazaiak edzője. A 47. percben pedig megszerezte a Pécs a vezetést. Molnárt ápolni kellett, így egyel kevesebben voltunk, amikor is szögletet végezhettek el a piros-feketék. A jól belőtt labdát Geiger az ötös rövid sarkánál tovább csúsztatta, középen Króner megelőzte Tóth Bencét és két lépésről a hálóba fejelt. Sajnos Molnár nem tudta folytatni a játékot combsérülése miatt, helyére a középkezdés előtt Berdó állt be. Az 57. percben ismét Geiger okozott kellemetlenséget, a tizenhatos sarkáról leadott lövését Kovács Péter hárította. Az utolsó fél órára Rokszin és Vólent lépett pályára, Sipos és Lakatos István helyett. A 66. percben Szabó Alex kap sárga lapot – jogosan – miután szabálytalanul szerelt az oldalvonal mellett. A 73. percben újabb sérülés miatt kellett cserélnünk, Tóth Bence nem tudta folytatni a játékot, helyére Gohér állt be, valamint kihasználva az utolsó cserelehetőségünket is Tóth László helyett Földi folytatta. A 83. és a 87. percben ketten is sárga lapot kapnak játékosaink közül, előbb Berdónak, majd Roszinnak mutatja fel a játékvezető a sárga kártyát. A 92. percben a korábban csereként beállt Bíró előtt adódott gólszerzési lehetőség, azonban a pécsi támadó hét méterről leadott lövését Kovács hárította. A mérkőzés zárásaként Helesfay kifejel egy felívelt labdát tizenhét méterről a kapujától Szabó Alex elől, s ezzel véget is ért a találkozó, melyen 1-0-s hazai siker született.

Nem sikerült tehát a pontszerzés a Mecsekalján. Hátrányban is tettük a dolgunkat, de nem volt átütőerő a támadásainkban. A válogatott szünet miatt a hétvégén nem játszunk mérkőzést, folytatás október 17-én, amikor is a WKW ETO FC Győrt fogadjuk a Tiszaligeti Stadionban.

Fotó: facebook.com/pecsimfc

Élő közvetítés