2023. február 2. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

A Dorog vendégeként Gyirmóton

04.18.

A Dorog vendégeként Gyirmóton

A Merkantil Bank Liga NB II. 33. fordulójában a Dorog vendégeként lépünk pályára. Mivel a házigazdák stadionját felújítják, így Gyirmóton rendezik meg a mérkőzést.

Mai vendéglátónk a téli szünetet a 18., azaz a kieső helyen töltötte, azonban a tavasszal remek eredménysort tudhatnak maguk mögött. Az idei tizenegy mérkőzésükből az öt győzelem és öt döntetlen mellett mindössze egyszer szenvedtek vereséget. A sikeres szereplésüknek köszönhetően eltávolodtak a veszélyzónától, hat fordulóval a bajnokság vége előtt nyolc pont az előnyük a kieső helyen álló 18. helyezett Kazincbarcikával szemben. Érdekesség, hogy náluk kevesebb gól csak három csapat szerzett az eddigi fordulókban. A DEAC 24, a Kazincbarcika és a Szentlőrinc egyaránt 27 gólnál tart, még a Dorog neve mellett 29 szerepel. Ugyanakkor nehéz feltörni a védelmüket, hiszen mindössze öt gólt kaptak 2021-ben Fenyvesi László tanítványai. Jó formájukat jelzi, hogy az utóbbi két találkozójukat megnyerték, ráadásul sem a bajnokaspiráns DVSC, sem pedig a Siófok nem találat a kapujukba.

Ami csapatunkat illeti magabiztos győzelmet arattunk legutóbb, amikor is a Soroksár együttesét vertük 3-0-ra. Negyvenhat ponttal a 10. helyről várhatjuk a mai találkozót, melyen mindenképp szeretnénk tovább növelni pontjaink számát, s ezáltal közelebb kerülni a középmezőny elejéhez. Rokszin Ádám eltiltása miatt nem léphet pályára, viszont kilenc hónap után a újra a keretben kap helyet a sérüléséből felépült Vólent Roland.

Ez lesz a két csapat kilencedik egymás elleni másodosztályú bajnoki mérkőzése. Az eddigi nyolc összecsapásból négyet a Dorog nyert meg, kétszer játszottunk döntetlent és kétszer a mi sikerünkkel ért véget a találkozó. Az ősszel Szolnokon kétszer is előnybe kerültek a mai vendéglátóink, azonban a végén mi örülhettünk, hiszen begyűjtöttük a három pontot.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Derdák Marcell lesz.

Élő közvetítés