2023. március 20. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Angyalföldre látogatunk

03.06.

Angyalföldre látogatunk

Vasárnap 17.00 órakor a Vasas vendégeként lépünk pályára. A Merkantil Bank Liga NB II. 2. helyén állnak a piros-kékek, még mi a tabella utolsó helyéről várjuk a találkozót, melynek nem mi vagyunk az esélyesei.

A Vasasnak nem is lehet más a célja, mint az, hogy név év után ismét az élvonalban szerepeljen. 2018. június 2-án játszott utoljára NB I.-es bajnokit mai ellenfelünk, a Honvédtól elszenvedett vereséggel búcsúztak. A 2018-2019-es szezonban a 4. helyen, majd a 2019-2020-as és a 2020-2021-es pontvadászatban is egyaránt a 3. helyen végeztek, ráadásul legutóbb ugyanannyi pontot szerzett, akárcsak a második Gyirmót, azonban több győzelmével a győri alakulat jutott fel.

A piros-kékek feljutó helyen teleltek, az idei öt mérkőzésükből kettőt megnyertek, még háromszor döntetlent játszottak. Az éllovas DVTK-val szemben egy ponttal ugyan nőtt a hátrányuk, azonban a harmadik helyezettel szemben (Szeged) négy pont az előnyük. Az előző fordulóban ráadásul rangadót nyertek a negyedik helyezett Kecskemét ellen, így már velük szemben hat pont a fórjuk. A keretük erősségére jellemző, hogy a transfermarkt.com szerint közel hatmillió eurót ér az állományuk, még a DVTK kerete csaknem egymillióval kevesebbet. Feczesin, Pátkai és Otigba személyében korábbi válogatott labdarúgók is szerepelnek náluk.

Ami csapatunkat illeti, az idei első öt mérkőzésünkből négy pontot sikerült gyűjtenünk. Hazai pályán az Ajkát győztük l, még legutóbb szintén a Tiszaligetben a Csákvárral játszottunk 0-0-s döntetlent. A tavaszi két idegenbeli találkozónkat egyaránt elvesztettük, azonban optimizmusra adhat okot, hogy ezek egyikén sem játszottunk alárendelt szerepet. Mind a Soroksár, mind a másik bajnokjelölt DVTK otthonában vezettünk, mindkét találkozón rúgtunk két-két gólt.  Nem a legjobb pozícióból várjuk tehát a mai találkozót, azonban volt már rá példa, hogy Dávid legyőzte Góliátot…

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Kovács J. Zoltán lesz.

Élő közvetítés