2023. február 1. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

A favorit érkezik

02.06.

A favorit érkezik

A keddi MOL Magyar Kupa mérkőzésünk miatt, egy nappal korábban, szombaton lép pályára együttesünk a Merkantil Bank Liga NB II. 23. fordulójában. Ezen a játéknapon a tabellán élen álló, a bajnoki cím várományosát, a Debreceni VSC-t fogadjuk a Tiszaligeti Stadionban.

Nem nagyon kell bemutatnunk mai ellenfelünket, hiszen a Lokit mindenki ismeri. A klub történetének legnagyobb sikereit 2005 és 2014 között érte el, ebben az időszakban hétszer nyerte meg az NB I-et, négyszer hódította el a Magyar Kupát, a 2009/2010-es szezonban a BL csoportkörében, a 2010/2011-es szezonban pedig az EL csoportkörében szerepelt a piros-fehér együttes. A 2019/2020-as OTP Bank Liga NB I.-ben aztán a 11. helyen végeztek, így 1992 után ismét másodosztályú lett a DVSC. Az már a nyáron nyilvánvaló volt, hogy „átszálló jegyet” váltanak, s nem is lehet más a céljuk, mint egyből visszajutni az első osztályba. Az eddigi mérkőzéseik alapján a céljuk egyre közelebb, hiszen a huszonkét mérkőzésből, mindössze egyszer – Gyirmóton – szenvedtek vereséget. Hazai pályán hibátlan a mérlegük, azonban idegenben a már nem ennyire domináns az eredménysoruk. A lejátszott tizenegy találkozójukból négyszer szereztek három pontot, hatszor játszottak döntetlent és egyszer szenvedtek vereséget.

A játékoskeretük tele rutinos labdarúgókkal, s korábbi válogatott játékosokkal. A legnagyobb név közölük természetesen Dzsuzsák Balázsé, de Gróf Dávid, Tischler Patrik és Varga József neve is ismerősen cseng minden hazai futballszurkoló fülében. Mellettük pedig Bárány Donát – 12 góljával a házi góllövőlista vezetője – és Pintér Ádám képviseli a fiatalos lendületet. Az előbbi húsz, utóbbi tizenkilenc esztendős. A Kondás Elemér irányította DVSC a mai mérkőzés esélyese, de a pályán minden megtörténhet.

Ha nem is olyan eredménysorral rendelkezünk, mint mai riválisunk, de azért nekünk sincs okunk panaszra. Kilenc forduló óta őrizzük veretlenségünket, ennél hosszabbal jelen pillanatban csak a DVSC rendelkezik. Az elmúlt három fordulóban gólt sem kaptunk, Molnár-Farkas Tamás kapuja 270 perce érintetlen. Védekezésünk stabil, nálunk kevesebb gólt (20) csak a Pécs (13) és a DVSC (17) kapott a bajnokságban. Amennyiben a tőlünk megszokott fegyelmezett, koncentrált játékot mutatjuk, úgy akár meglepetést is okozhatunk.

Öt játékosra nem számíthat Csábi József vezetőedző. Csáki Kálmán, Földi Marcell és Vólent Roland még sérülés miatt a csapattól külön edz, Novák Csanád és Szekszárdi Tamás pedig eltiltását tölti.

A mérkőzés 14.00 órakor kezdődik, a játékvezető Csonka Bence lesz.

Élő közvetítés