2024. október 18. ( péntek )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Büntetőpárbaj után búcsúztunk

08.26.

Büntetőpárbaj után búcsúztunk

Szombaton a MOL Magyar Kupa 2. fordulójában a szintén harmadosztályú Monor csapatával mérkőztünk meg. Mivel sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem dőlt el a továbbjutás, így büntetőpárbajra került sor, melyet 4-3-ra elvesztettünk.

A bajnokságban – sajnos – pont nélkül állunk. A MOL Magyar Kupában viszont hoztuk a kötelezőt, a vármegyei I. osztályú Szajol ellen kivívtuk a továbbjutást. A 2. fordulóban nem csak „osztálytárs”, hanem „csoporttárs” ellenfelet sorsoltak nekünk. A Monor jelenleg még veretlen a bajnokságban három győzelem mellett, egy döntetlen a mérlege. A mutatott forma alapján nem mi számítottunk az esélyesebbnek, de a kupában egy mérkőzés dönt a továbbjutásról.

Aktívan kezdtük a mérkőzést, az első öt percben kétszer is a vendégek kapuja közelébe jutottunk. Az első igazi lehetőség a tizedik percben adódott előttünk, Annus lövését azonban a védők blokkolták. Többször is az utolsó passzainkba csúszott hiba, így mondhatni a semmiből szerzett vezetést ellenfelünk a 30. percben. Az első szögletük után, a védőink lemaradtak Hadnagyról, aki közelről a hálóba bólintott. A bekapott gól sem törte meg a lendületünket, és nyolc perccel később egy mintaszerű akció végén Iván Milán került ziccerbe és a kapussal szembe, öt méterről nagy erővel lőtt a hálóba. A szünetig még Annus tornáztatta meg a vendégek cerberusát, illetve Sitku beadásáról Iván Milán pár centivel maradt le.

A térfélcsere után ugyanott folytatódott mérkőzés ahol abbamaradt, nem is sokat kellett várni az újabb gólunkra. Tisza „eltört” lövésébe Dósa Zsombor csúsztatott bele, miután a labda így hulló falevélként került a hálóba. A vendégek az 58. percben négyet is cseréltek, frissítve ezzel a csapatukat. Három perccel később ismét eredményes lett a monori csapat. Egy pontrúgás után, nem bírtunk felszabadítani, illetve Csáki sem tudta megszerezni a labdát, így a pár perce pályára lépő Bálint Dominik egyenlíteni tudott. A 64. percben Annus egyedül iramodhatott meg a vendégek kapujára, azonban az asszisztens lest jelzett. Hiába reklamáltunk, itt nincs VAR… Ahogy teltek a percek úgy mozogtak egyre fáradtabban a lábak, így vezetőedzőnk is igyekezett cserékkel frissíteni. A rendes játékidőben már nem született újabb találat, így következett a hosszabbítás.

A ráadásban mindkét csapat teljesen elkészült az erejével, az utolsó tartalékokat is mozgósították a játékosok. A legnagyobb helyzetet itt is előttünk adódott, miután a vendégek kapusa Annus elől tisztázott kifutva a kapujából, a labda a kezdőkör közelében álló Tiszához került, aki átvétel után az üres kaput vette célba, azonban távoli lövése, ha centikkel is, de célt tévesztett.

Következett a büntetőpárbaj, melyet mi kezdtünk. Dr. Kardos Norbert belőtte, majd a vendégek kapusa, Bozsó Antal is eredményes volt. A második körben Lengyel Béla lövését hárította a kapus, még Kapronczai betalált. A harmadik körben sem, Annus, sem Horváth nem hibázott, még a negyedikben Tisza és Hadnagy is értékesítette a 11-est. Következett Kópis Róbert, az utolsó körben, sajnos az ő próbálkozását Bozsó kivédte, így a monori játékosnak már nem kellett lőnie. Véget ért tehát számunkra a MOL Magyar Kupa idei kiírása.

Sokat tettünk a győzelemért, illetve a tovább jutásért, ami nem sikerült, pedig egy siker jót tett volna lelkünknek. Szerdán már ismét bajnoki pontokért lépünk pályára, ideiglenes otthonunkba a Hódmezővásárhely együttesét fogadjuk.

Élő közvetítés