2024. október 18. ( péntek )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Kezdődik

07.27.

Kezdődik

Vármegyei rangadóval indítjuk a 2024-2025. évi pontvadászatot az NB III. Dél-Keleti csoportjában. Vasárnap 17.30 órakor a Martfű vendégeként lépünk pályára.

Gyorsan eltelt az előző és a soron következő bajnoki mérkőzés közötti időszak. A majdnem napra pontosan két hónapból, három hét volt a pihenésé. Csapatunk, már június 17-én elkezdte az edzéseket, de mint az kiderült az első két hétben közel sem teljes létszámban. A felkészülési mérkőzéseken egy kivételével „osztálytársakkal” mérkőztünk meg, a főpróbát a vármegyei I. osztályú Törökszentmiklóssal tartottuk. Ezen találkozók mérlege: egy győzelem, két döntetlen és két vereség.

A játékoskeretben az elmúlt évekhez képest kisebb volt a fluktuáció, viszont két meghatározó játékosunk is távozott. Antal Gábor a szintén NB III.-as Tiszakécskén, Pelles Patrik az NB II.-be feljutó Békéscsabán folytatja pályafutását. Rajtuk kívül Bakti Bálint jelentette be csütörtökön, hogy Dunaföldváron (NB III.) kíván játszani a jövőben.

A csapat magja tehát együtt maradt, az érkezők oszlopba pedig két név került. A kapus Ladányi Patrik (28 éves) és a középpályás Bogdán Bence (20 éves). Előbbi számára nem ismeretlen az együttesünk, hiszen szolnoki lévén itt nőt fel, végig járva az utánpótlás korosztályokat. Több klubban is megfordult (Tiszakécske, Kecskemét, Gyöngyös, Tiszafüred, Dabas-Gyón), legutóbb épp a holnapi ellenfelünknél szerepelt. A 2023-2024. évi bajnokságban kilenc alkalommal védte a Martfű kapuját. Utóbbi játékos a vármegyei I. osztályú Algyő csapatából ékezett hozzánk. A szegedi születésű fiatalember a SZEOL és a KTE utánpótlásában nevelkedett, majd a 2022 nyarán igazolt Hódmezővásárhelyre (NB III.), ahol belekóstolhatott a felnőtt futballba. Az akkori ezüstérmes csapatban nyolcszor lépett pályára. Tavaly nyáron igazolt Algyőre (Vármegyei I.), mely csapattal szintén ezüst szerzett. Húsz találkozón szerepelt és két gólt szerzett.

Ami ellenfelünket illeti, a tavalyi újoncnak a nagyszerű hajrájával sikerült csak biztosítania a biztos bennmaradást. Koncz Zsolt vezetőedző, aki januárban vette át a csapatot, bár két győzelemmel kezdett ezt követően hullámvölgybe került a csapattal. Hiszen zsinórban ötször szenvedtek vereséget, azonban erejüket mutatja, hogy ezt követően zsinórban háromszor is győzelmet arattak, közte az egyik nagy rivális Pénzügyőr ellen, így az utolsó fordulóban elszenvedett vereség is „belefért”. A játékoskeretükben, ahogy számítani lehetett rá, volt mozgás. Egy érkezőt ki lehet emelni, aki a rutint képviseli, Hevesi-Tóth Tamás, aki a tagja volt annak a Szolnoki MÁV FC-nek, mely kivívta az NB I-be való indulást. Továbbra is igyekeznek helyi és környékbeli fiatalokkal hosszútávon megőrizni helyüket a harmadosztályba, ahová tavaly 24 év után sikerült ismét visszajutniuk.

Ez lesz a két csapat hetedik egymás elleni mérkőzése az NB III-ban. A mérleg nyelve felénk billen, hiszen négy győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlegünk. Érdekesség, hogy Martfűn még nem pontot sem vesztettünk, 1967. szeptember 10-én viszont hazai pályán sima 3:0 arányú vereséget szenvedtünk.

A mérkőzés játékvezetője Dobai János lesz, két asszisztens pedig Németh Balázs és Kovács Levente Richárd.

Élő közvetítés