2024. április 30. ( kedd )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Későn „kapcsoltunk”

12.07.

Későn „kapcsoltunk”

Az őszi szezon utolsó fordulóját rendezték vasárnap a Merkantil Bank Liga NB II.-ben. A 19. játéknapon együttesünk a harmadik helyezett Szombathelyi Haladás otthonában lépett pályára, mely találkozón 2-1-es vereséget szenvedtünk.

Sérülés, betegség és eltiltás miatt nem kevesebb, mint hét játékosunk nem lehetett ott a keretben. Ennek ellenére nem feltartott kezekkel érkeztünk a szombathelyi sportkomplexumba. A mérkőzés elejétől magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, még mi a kontratámadásokra „rendezkedtünk be”. Egy-egy megindulásunk után az utolsó passzokba, megoldásokba hiba csúszott. A játékrész hajrájában aztán változott a játék képe, az utolsó tíz percében fölénk kerekedett a Haladás. Sajnos nem bírtuk ki a nyomást, és egy védelmi hiba után, Kiss Bence góljával megszerezték a vezetést a házigazdák.

A szünetben rendeztük a sorokat és az 50. percben Kurdics lövése jelezte, mindent megteszünk az egyenlítésért. Az 59. percben mindkét támadónkat Irmest és Rokszint is lecserélte Csábi József vezetőedző, őket Lakatos István és Tóth László váltotta. Sajnos azonban a 68. percben már kétgólosra nőtt a zöld-fehérek előnye. Egy átforgatás után az első gólt előkészítő Mocsi tört be a tizenhatoson belülre, ahol Kurdics becsúszva szerelte. A játékvezető úgy ítélte meg, játékosunk ezt szabálytalanul tette, ezért 11-est ítélt. A büntetőt Horváth Rajmund magabiztosan értékesítette. A gól még jobban elszántabbá tette játékosainkat és nagy erőket mozgósítottak a gól megszerzéséért. A 75. percben Tömösvári lövése egy szép akció végén célt tévesztett, ám egy perccel később egy szöglet után röviden szabadítottak fel a Haladás védői, a labda Kovács Olivér elé került, aki 11 méterről, középről a hálóba bombázott. A bekapott gól után megzavarodott ellenfelünk, azonban a 81. percben Tisza lábában maradt az egyenlítés lehetősége. Mivel több gól már nem született, így vesztesen hagytuk el a pályát.

– Úgy gondolom, hogy saját magunkat vertük meg. Ez ma is látható volt, hogy több van a csapatban, mint ami az elmúlt fordulók eredményeiben megmutatkozott. Azt férfiasan be kell vallani, hogy az első félidő utolsó tíz percében fölénk kerekedett a Haladás, ebben az időszakban az ő akarata érvényesült. A második félidőben sok mindenben váltottunk és a végére egy nagyon jó mérkőzés kerekedett ki belőle. Sajnálom az itt hagyott pontokat, mert több volt benne. – nyilatkozta Csábi József vezetőedző.

Ezzel a mérkőzéssel véget ért az őszi szezon, azonban akárcsak az elmúlt években ezúttal is, tavaszról előrehozott játéknap lesz még az idén. Vasárnap az év utolsó bajnoki mérkőzésén a Szentlőrinc vendégeként lépünk pályára.

Fotó: facebook.com/SzombathelyiHaladas/photos

Élő közvetítés