2024. április 27. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Búcsú a Magyar Kupától

IMG_9684

Búcsú a Magyar Kupától

Szerdán, Cigándon volt „jelenésünk” Magyar Kupa találkozón. Tét 64 közé jutás volt, mely a hazaiaknak sikerült.

A kezdőcsapatban jelentős változásokat eszközölt a szakmai stáb. Először lépett pályára a szezonban Gazsi Tamás, Magyar Bence és Pantovic Nikola, még Laczkó Milán eddig csupán öt percet töltött a pályán. A 11. percben Gazsinak kellett egy bravúrt bemutatni, ám ezt követően nem igazán jutott el a kapunkig a Cigánd. Sőt… A 14. percben megszerezhettük volna a vezetést, ám Nazsa Tamás játékvezető nem ítélte meg szabálytalannak a hazaiak kapusának megmozdulását, Katona György kapott sárga lapot műesésért. A 32. percben ismét mi jártunk közelebb a gólhoz, ám Olasz elől szögletre mentett a hazai védelem. A 34. percben azonban ellenfelünk szerzett vezetést Németh Szabolcs szerencsés góljával. A 44. percben szólt a síp, Laczkóval szemben szabálytalankodtak a büntető területen belül. A megítélt 11-est Olasz elhibázta – Sánta védte – a kipattanót Pantovic lőtte a kapu fölé.

A második játékrész első percétől nyomás alatt tartottuk a cigándi kaput, mely a 67. percben érett góllá. Magyar Bence remek beadását nem tudták kivágni a védők, Olasz elé került a labda, aki három méterről lőtt a kapuba. Három perccel később Pantovic kísérletét bravúrral védte Sánta, még a 77. percben egy kontra végén a kapufa segített minket. A 82. percben „nulláról” nem sikerült a hálóba juttatnunk a labdát egy kavarodás után, még a 84. percben Pintér jobb lábbal leadott lövése a felsőlécről vágódott vissza a mezőnybe. A 89. percben Pantovic veszített labdát a saját térfelünkön, aminek meg lett a „böjtje”, ugyanis Toma György az akció végén a hosszú sarokba gurított. Már minden hazai szurkoló elkönyvelte a továbbjutást, ám nem adtuk fel. A 91. percben Pintér Norbert szabadrúgásból egyenlített, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, említésre méltó eseménynek azt lehet feljegyezni, hogy Jasarevic Mahir egy rúgást kapott a lábára, mely miatt le kellett cserélni.

A büntetőpárbajt a hazaiak kezdték. Az első két-két labdarúgó nem hibázott (Szőllősi, Ötvös, illetve Pantovic, Katona), Benke lövését azonban hárította Gazsi, s miután Kenderes sem hibázott, két körrel a vége előtt nálunk volt az előny. Sánta Kázmér berúgta, azonban Pintér Norbert kísérletét védte Sánta Tibor. Az ötödik körben a hazaiak kapusa higgadtan lőtt kollégája kapujába, akárcsak Olasz Dénes, így folytatódhatott az idegek harca. Kovács Gergő és Oláh Levente cigándi részről, még Kánya Norbert és Papp Szilárd tőlünk értékesítette a 11-est. Baksa Zoltán találatával újból előny volt a házigazdáknál. Tőlünk Magyar Bence sétált oda a büntetőhöz, lövését hárította a kapus, így eldőlt a továbbjutás.

Tavaly a legjobb nyolc között búcsúztunk, idén már az első körben. Reméljük, hamar túlteszi magát a csapat a kudarcon, s hétvégén a Kisvárda ellen tovább növeljük pontjaink számát a Merkantil Bank Liga NB II-ben.

Élő közvetítés